Return to the Source

Nederlands English

Jaap Joris Vens

Vol met creatieve technologische initiatieven

Jaap Joris is al zijn hele leven gefascineerd door computers en digitale communicatie. Als kind runde hij een BBS vanuit zijn slaapkamer zodat zijn vrienden spelletjes konden downloaden zoals Prince of Persia en Commander Keen. Dankzij de essays van Richard Stallman schakelde hij over naar GNU/Linux waardoor hij leerde programmeren en er een wereld voor hem open ging.

Tijdens zijn studie Human Aspects of Information Technology richtte hij het collectief Return to the Source op met als doel de wereld te verbeteren met creatieve technologische initiatieven. Uit naam van Return to the Source werkt hij aan vele projecten om aan dit doel gestalte te geven.

Tegenwoordig is JJ voornamelijk actief als fotograaf onder de naam Super Formosa Photography. Ook is hij de programmeur en systeembeheerder van Return to the Source. Daarnaast is hij parttime wetenschappelijk docent op de Universiteit van Tilburg en parttime medewerker bij de Copyshop in Den Bosch. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig klusjes in zijn Bolwoning en het ontwerpen van Lego modellen.