Return to the Source

Nederlands English

Rauwkost Festival

Het rauwe randje van Den Bosch

RAUWKOST is een splinternieuw kunst- en muziekfestival in het laatste rauwe stukje van Den Bosch. In vier oude fabrieken genieten bezoekers van verrassende bandjes, toffe expo's en hippe feestjes tot in de late uurtjes. De website die Return to the Source voor het festival ontwikkelde laat bezoekers eenvoudig een gepersonaliseerde selectie maken uit de bijna honderd programmaonderdelen.

Bezoek de website

De Sociale Sportschool

Bootcamps met rolstoelen

De Sociale Sportschool combineert een serieuze work-out met een sociale component: sporters gaan met ouderen in een rolstoel samen op bootcamp waarbij rolstoelen als fitnessapparaten worden gebruikt. Return to the Source verzorgde naast de website ook een uitgebreid boekings- en factureringssysteem.

Bezoek de website

iwbdjdyatmvezdmnekzawvb.com

De moeilijkst te bereiken website van het internet

Van de kunstenares Malou van Doormaal kreeg Return to the Source een wel héél bijzondere opdracht: maar de moeilijkst te bereiken website van het internet. Challenge accepted!

Bezoek de website

Mijn Den Bosch

Bouw mee aan een toekomst voor Den Bosch

Mijn Den Bosch is een sociaal-politiek project om burgers meer te betrekken bij de gemeentepolitiek. Mensen worden aangemoedigd om hun netwerk te mobiliseren en visies en ideeën aan te dragen voor de toekomst van hun stad.

Bezoek de website

Ies Schute

Beeldend kunstenaar

De kunstenares Ies Schute liet door Return to the Source haar website vernieuwen. Dankzij een op maat gemaakt en zeer gebruiksvriendelijk content management systeem kan zijn nu helemaal zelf haar kunstwerken publiceren.

Bezoek de website

Photog!

Maak eenvoudig een prachtige fotografie-website!

Photog! maakt helemaal vanzelf een prachtige fotografie-website op basis van de “Afbeeldingen” folder op je computer. De website bevat fotografie-albums met daarin foto's en weer nieuwe albums, net zoals de originele mappenstructuur. Wij gebruiken Photog! zelf voor het genereren van de Super Formosa website.

Bezoek de website Bekijk de code

Bolbewoners Wiki

Voor en door bolbewoners

Deze wiki is opgericht door Return to the Source en wordt volledig onderhouden door de bewoners van de beroemde bolwoningen in ’s-Hertogenbosch.

Bezoek de website

Wereld Ontdooien

Help mee de wereld ontdooien vanuit je eigen huiskamer!

Iedere dag een nieuwe verrassing, opdracht, complimentje, tip of cadeautje. Hoe leuk is dat! Voor dit sociale kunstproject heeft Return to the Source samengewerkt met de De Wereldontdooisters.

Bezoek de website

Super Formosa

Betaalbare onbetaalbare foto's

Return to the Source maakt niet alleen prachtige software, maar ook prachtige foto's! Onder de naam Super Formosa Photography maken wij journalistische reportages van bijzondere gelegenheden.

Bezoek de website Bekijk de code

Aswintha Vermeulen

Website voor een theaterbeest

De veelzijdige artiest Aswintha liet door ons een meertalige website maken die zij eenvoudig zelf kan onderhouden.

Bezoek de website

Photo Server

Elegante en betrouwbare foto-server voor stadsgames

Voor het bedrijf Elibom ontwikkelden wij een server-applicatie voor het beheren van de foto's die gemaakt worden tijdens hun populaire stadsgames zoals Jacht naar de Macht en De Erfenis.

Bezoek de website Bekijk de code

Atelier Jan van Hees

Handgemaakte meubelen in edele houtsoorten

De website van Atelier Jan van Hees bestaat al meer dan 10 jaar. Return to the Source voorzag deze website van een beheerdersinterface waarmee Jan van Hees eenvoudig nieuwe creaties kan toevoegen.

Bezoek de website

Monique Broekman

Beeldend kunstenaar

Monique leerde Return to the Source kennen via de Facebookgroep Den Bosch Ruilt Diensten. Dankzij onze technische ondersteuning heeft zij helemaal zelf haar nieuwe website kunnen opbouwen.

Bezoek de website

Geocaching Buddy

Papierloos geocachen

Geocaching is een sport waarbij gebruik gemaakt wordt van GPS-lokalisatie om overal ter wereld verstopte "caches" te kunnen vinden. Return to the Source werkt samen met BtStSoft aan een smartphone-app die alle functies bevat om papierloos te kunnen geocachen.

Bezoek de website

Paragraph

Paragraph is is een online tekstverwerker speciaal voor het schrijven van goed gestructureerde artikelen en boeken.

Bezoek de website Bekijk de code

Dyad

Peer-to-peer Android™ communicatie

Dyad is een Android library die met behulp van GCM en ICE peer-to-peer communicatie mogelijk maakt tussen Android telefoons.

Bezoek de website Bekijk de code

Connect Forever

Er is maar één iemand voor wie je geen geheimen hebt...

Connect Forever is een romantische app voor geliefden. De app laat een kompas zien dat altijd wijst naar de locate van je wederhelft.

Bekijk de code

Letsy

Een toegankelijke digitale munteenheid

Letsy is een gemakkelijke en veilige munteenheid voor LETS-kringen. Het saldo is gekoppeld aan je emailadres en iedereen kan eenvoudig letsies overmaken zonder lid te hoeven worden. We hopen hiermee de administratie van bestaande LETS-kringen te versimpelen en een nieuwe generatie enthousiast te maken voor alternatieve economieën.

Bezoek de website Bekijk de code

Nopassword

Inloggen zonder wachtwoord

Het is haast onmogelijk om voor alle websites waar je lid van bent het wachtwoord te onthouden. Wij werken daarom aan een systeem om veilig in te kunnen loggen zonder wachtwoord. Je klikt simpelweg op de login-knop, en vervolgens wordt er een éénmalige login-link naar je emailadres gestuurd.

Bekijk de code

Equikaia

Waar paarden thuiskomen

Equikaia is een paardenhouderij & pension waar het welzijn van de paarden voorop staat. Omdat de eigenaren liever met de paarden bezig zijn dan met computers, vroegen ze Return to the Source om een website te maken die ze gemakkelijk zelf kunnen onderhouden.

Bezoek de website

De Doederij

Ontmoetingsplaats van creativiteit

Adje van Geel startte op haar boerderij een creatieve ruimte. Voor de daarbij behorende website nam ze contact op met ons. Wij hielpen haar door het proces heen, zodat ze het vertrouwen kreeg om de website zelf aan te passen. De administratie van de website is nu volledig in haar handen.

Bezoek de website

Verbamor

De mooiste woorden in alle talen

Wij willen graag een website maken vol met mooie woorden. Mensen kunnen woorden toevoegen, beoordelen, en beschrijven. Schrijvers, dichters en taalkundigen kunnen hieruit inspiratie opdoen voor hun eigen werk.

Bezoek de website Bekijk de code

Murder Mystery Brainteasers

Ben jij een echte detective?

In dit spel probeer je als speler de moord in een landhuis op te lossen. Je leest aanwijzingen en gebruikt deze kennis om te bepalen welke verdachte de moordenaar is. Return to the Source maakte de Android versie van dit spel, er zijn ook versies voor iOS en Windows.

Bezoek de website

De Dialoog

Expositie in Museum Slager

Voor de expositie “De Dialoog” van kunstenares Monique Broekman verzorgde Return to the Source een grote verzameling oude computers voorzien van een nostalgie-ademende Windows 95 interface.

Bezoek de website