Return to the Source

Nederlands English

Websites voor creatieve ondernemers en zelfstandige professionals

Return to the Source helpt mensen met het opzetten van een eigen website. Onze hulp maakt het gemakkelijk en leuk om zelf een bedrijfswebsite, gelegenheidswebsite of online portfolio te bouwen. Wij adviseren, motiveren en geven technische ondersteuning. Hierdoor hebben onze klanten volledige controle over het eindproduct en blijven de kosten laag.

We beginnen met een gratis en vrij­blij­vend ken­nis­ma­kings­ge­sprek. Jaap Joris komt graag een uurtje op bezoek om over de mogelijkheden te praten. Ook bent u van harte welkom in onze bijzondere bolwoning. In het kennismakingsgesprek inventariseren we samen uw wensen voor een nieuwe of vernieuwde website. Op basis hiervan bieden wij een op maat gemaakte oplossing aan. Voorbeelden hiervan zijn:

  1. Return to the Source geeft een éénmalig, uitgebreid advies over de benodigde software en webdiensten. We maken bijvoorbeeld met u een account aan op Weebly of Squarespace, waarmee u zelf een volledige website in elkaar kunt zetten. Het voordeel van deze oplossing is dat de kosten laag blijven en dat het grote voldoening geeft om helemaal zelf een website te creëeren.
  2. Return to the Source functioneert als technische helpdesk. Wij nemen alle technische moeilijkheden voor onze rekening, terwijl u zelf aan de slag gaat met het bouwen van een site. Het voordeel van deze oplossing is dat u altijd een beroep kunt doen op onze technische kennis wanneer u tegen problemen aanloopt. Wij maken bij deze oplossing gebruik van een strippenkaartsysteem, waarbij u van tevoren een vast aantal support-uren inkoopt.
  3. Return to the Source maakt een volledige website die voldoet aan al uw wensen. Vervolgens kunt u zelf inloggen om teksten te aan te passen en bijvoorbeeld extra foto’s te uploaden. Het voordeel van deze oplossing is dat het meeste werk uit handen wordt genomen, maar dat u achteraf toch in staat bent om zelf de inhoud te wijzigen. Van de kosten ontvangt u vooraf een uitgebreide offerte.

Spreekt onze aanpak u aan? Ga dan nu naar de contactpagina om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen!

Het belang van kunst in een digitale wereld

Return to the Source draagt kunstenaars en andere creatievelingen een warm hart toe. Wij worden dan ook graag betrokken bij kunstzinnige projecten om deze te verrijken met de mogelijkheden van het informatietijdperk. Zo helpen we bij het opzetten van gelegenheidswebsites voor exposities, festivals en optredens. Ook kunnen we op maat gemaakte software ontwikkelen voor gebruik tijdens live performances. Tot slot maken we smartphone apps ter ondersteuning van kunstprojecten of andere bijzondere gelegenheden. Kijk bij onze projecten om een beeld te krijgen waar we allemaal toe in staat zijn.

Omdat kunstenaars het vaak niet breed hebben, bieden wij soms pro bono onze diensten aan. Ook zijn we actief in het ruilhandelcircuit, bijvoorbeeld op de Facebookgroep Den Bosch Ruilt Diensten. Onze prioriteit gaat uit naar betaalde opdrachten, dus verwacht niet dat we altijd beschikbaar zijn. Maar als je met een interessant project bezig bent kun je altijd contact opnemen om erachter te komen of we mee willen helpen!

Vrije software

Return to the Source is opgericht met het doel om de wereld te verbeteren met nieuwe ideeën en oplossingen. Om dit doel te bereiken helpen we anderen en lanceren we onze eigen projecten. Zo proberen we een voedingsbodem te creëren voor allerlei creatieve software. Veel van deze software stellen we beschikbaar als vrije software.

“Free and open source” software geeft gebruikers het recht geeft om de software naar eigen inzicht te gebruiken, aan te passen, te verbeteren en de broncode inclusief aanpassingen te verspreiden doordat de broncode volledig vrij beschikbaar is (Wikipedia). Return to the Source maakt gebruik van ontzettend veel vrije softwarepakketten, zoals Django waarmee deze website gebouwd is, PostgreSQL voor het bewaren van onze data en GNU/Linux, het besturingssysteem waarop al onze servers draaien.

Wij vinden het daarom belangrijk om ook wat terug te geven aan de free software community, door de broncode van onze projecten vrijelijk beschikbaar te stellen. Op Github vind je een overzicht van al onze open source projecten. We hopen dat anderen hier inspiratie uit op doen, en dat zij er dingen mee maken die wij zelf niet voor mogelijk hadden gehouden!